Den skumle pole salen!

«Det ser så gøy ut, og er sikkert veldig bra trening, men det er ikke noe for meg» hører jeg ofte da pole kommer opp i samtalen med folk. Da spør jeg ofte hvorfor de mener det ikke er noe for dem? Svaret sjokkerer meg ikke lenger…. de er ikke sterke nok, fleksible nok, eller mener de «aldri hadde klart å henge opp ned langt oppi denne stanga»… Og de har kanskje rett…hvis du aldri har tatt i en stang før, så bør en heller ikke forvente å klare å henge langt oppi der…eller gjøre vanvittige triks som krever både styrke, teknikk og fleksibilitet. Men vi starter jo selvsagt ikke her!! Så hva skjer egentlig i denne skumle pole salen vår?

Da du kommer på kurs eller prøvetime for første gang, så blir du møtt av en blid og imøtekommende instruktør. Instruktørene våre er drillet til fingerspissene i å få deg til å føle deg hjemme og komfortabel. Vi starter ofte første timen av kurs med å legge ut matter til oppvarming, der finner du og en liten bunke papirer som må fylles ut. Dette for at alle skal ha lest gjennom våre retningslinjer for trening, viktigheten med at vi har disse retningslinjene, samt ett skjema relatert til din helse. Dette er for at vi skal kunne tilby deg den absolutt beste treningen, og kunne ta de hensyn vi evt må ifm skadeforebygging. Disse papirene er selvsagt konfidensielle.

Så snakker vi litt om pole før vi begynner, vi informerer om lokalene, innganger, utganger, wc, førstehjelp etc. Deretter starter oppvarmingen. Vi kjører alltid felles oppvarming som passer for alle. Instruktøren vil da nøye forklare øvelsene vi gjør og sørge for at alle ledd og muskler blir varmet opp i henhold til treningen vi skal utføre. Når oppvarmingen er unnagjort og kroppen er klar til å jobbe så starter vi med første del av pole treningen. Vi lærer å gå!! Det stemmer…ingen halsbrekkende stunt oppunder taket, eller forventing om at du skal knekke deg rundt stangen som om du skulle være besatt av den onde selv. Vi lærer å gå! Vi forklarer hvordan du holder rundt stangen, hvor høyt armen skal plasseres, hvilket ben du skal begynne å gå med.

Etter hvert når vi har fått kjenne litt på denne nye redskapen i rustfritt stål, så begynner vi med noe vi kaller spins. Dette er triks der vi går rundt stangen, og etter hvert også plasserer føttene på stang slik at vi snurrer rundt. Vi kaller de fireman spin, attitude spin, chair spin…alle triksene du lærer har faktisk navn. Instruktøren vil først vise hvilket triks vi skal lære, forklare nøye hvordan trikset utføres, hvor hender og føtter skal plasseres, hvordan vekten din skal plasseres, hvilke muskler du skal fokusere på, hvor blikket bør holdes, og mye annen info som gjør trikset mer oppnåelig for deg. Deretter tester vi trikset sammen som en gruppe under veiledning, for så å øve litt på egenhånd, mens instruktøren går rundt og tilbyr hjelp og veiledning til hver enkelt.

Vi spiller musikk ila timen slik at vi får piffet opp stemningen, instruktøren sørger hele tiden for en god stemning og passer på at alle trives og har det bra underveis. Så mot slutten av timen så roer vi ned tempo litt,  bruker gjerne noen minutter på å repetere litt eller leke oss litt med det vi har lært, før vi avslutter med en felles stretch de siste minuttene.

Når timen er over, så tar vi oss tid til å prate litt, svare på evt spørsmål dere måtte ha, og så er det takk og farvel til neste uke. Kursene våre går over 6 uker, og ila disse ukene rekker vi å bli godt kjent, lære basicen i pole og bli kraftig bitt av pole basillen. De aller fleste ønsker etter fullført kurs å bli med videre.

Så kommer da ofte spørsmålet «er jeg flink nok til å melde meg på neste runde, eller bør jeg øve litt mer først?» Svaret er alltid, JA du kan fint melde deg på neste runde!! De første rundene av kursene våre er lagt opp med en naturlig overgang. Vi kunne like gjerne kalt det 12 ukers kurs i pole. En trenger absolutt ikke å gjøre alle triksene fra første kurs plettfritt, for å bli med videre på neste runde. Det vi lærer på runde 2 på kurs, er mye av det samme som på runde 1, bare med litt variasjoner og vi legger selvsagt til nye triks. Men triksene her er på samme nivå som første runde. Så selv ikke her skal vi opp å henge etter en tå oppunder taket. Vi holder oss trygt på gulvet i lang tid fremover. Men vi jobber kanskje litt med klatre teknikk noen steg opp i stang.

Vi starter som regel ikke med å henge opp ned før du har gått flere runder på kurs, og blitt trygg i å selv kunne komme deg opp ned i stang. Og dette er en progresjon som tar litt tid. Noen har en raskere progresjon enn andre, og du vil kanskje oppleve underveis i kursene at enkelte triks virker håpløse og uoppnåelige, mens andre triks er latterlig enkle. Og hva som er hva varierer veldig fra person til person. Det er derfor alle våre instruktører har flere ess i ermet under timene. Triksene vi tar utgangspunkt i har alltid en regression og en progression. Dvs at vi har både enklere og vanskeligere varianter du kan trene på. På denne måten vil alle oppleve å få øvelser som passer deres nivå. Så hvis du er av typen som nailer alt på første forsøk, så vil du få ting å jobbe med for å utfordre deg, er du derimot av typen som strever litt med med å få det til, så har vi enklere varianter du kan jobbe med. Dermed får du bygget både styrke og teknikk riktig, slik at triksene blir mer oppnåelige etter hvert.

En annen ting jeg ofte hører er at «jeg passer nok ikke inn der, jeg er alt for …(insert bullshit her)…» Da tror mange at de er for gamle, for store, for stive, eller for konservative. Da vil jeg pent minne de på at hos oss trener det damer (skulle gjerne hatt inn flere menn og, men foreløpig svikter de kraftig på pole fronten) i alle aldre, i alle fasonger, med forskjellige diagnoser og kroppslige utfordringer. Vi har hatt elever som er over 60 år som velger å begynne med pole. Vi har hatt uføre, leger, advokater, sykepleiere, politi, butikkmedarbeidere, damer i mamma perm, store damer, tynne damer, damer som er så stive at de aldri har tatt på sine egne tær, proff dansere, turnere og you name it. Noen tror at det kun er unge, spretne veltrente fitness babes som trener hos oss, men for de av dere som har sett min insta profil, så ser dere raskt at det ikke stemmer.

Nylig hadde vi to damer hos oss som dro med seg VM medaljer hjem fra Finland, begge i kategorien 50+, altså de er begge over 50 år! Og selv om jeg ikke skal påstå det er å være gammel, så er det fortsatt langt over den alderen mange ser for seg at en må være for å drive med pole. Poenget er at ALLE passer inn hos oss. Så lenge pole er noe du synes ser gøy ut, så er det ingen grunn til å ikke prøve. Det er våre instruktørers jobb å følge opp akkurat deg ihht til ditt nivå. Og som tidligere nevnt, vi starter selvsagt ikke med triks som får enhver til å frykte for sitt liv. Vi lærer å gå, spinne, klatre (som er så mye mer teknisk enn mange tror, her kreves faktisk mye mindre styrke enn først antatt), og etter hvert utvider vi triks repertoaret til å involvere mer «avanserte» triks som å henge opp ned rett over gulvet, henge etter bena og kanskje etter hvert trene litt på spinning pole.

«Åååååh er det stanga som snurrer???» er ett annet spørsmål som ofte dukker opp. Svaret er både ja og nei. Alle våre stenger kan brukes både på statisk og på spinning. Vi starter alltid med statisk pole, dvs at stangen står i ro, og vi snurrer rundt stangen. Etter hvert når en har gått noen runder, begynner vi å snuse litt på spinning pole, altså der selve stangen snurrer rundt og vi klamrer oss fast for harde livet. Det å trene på spinning pole krever litt andre teknikker og er hos oss sett på som litt mer avansert enn statisk. De aller fleste triks en gjør på statisk kan også gjøres på spinning, men opplevelsen av å utføre de blir som natt og dag. Dette er noe du vil kunne kjenne på etter hvert når spinning pole introduseres på kurs timene dine.

Så hva tenker du om denne skumle pole salen? Høres det kanskje litt fristende ut allikevel? Nå som du har lært at det er egentlig ingen unnskyldninger for ikke å prøve? Jeg kan i hvert fall forsikre deg om at vi vil ta i mot deg med åpne armer fra første stund, og gjøre alt vi kan for at akkurat du skal trives hos oss. Vi vil følge deg opp å veilede deg i timene, heie på deg, motivere deg og sørge for at Vinger Pole Fitness er ett sted du gleder deg til å komme tilbake til. We got you!!!

 

#withlove Kita

Denne nettsiden bruker cookies for å bidra til en enkel surfe- og handleprosess. Fortsett å bruke siden som normalt dersom du godtar dette.